Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 15dk Pişirme 30dk ...
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 30dk
Yufkadan Pratik Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 300 gra kıyma
- 1 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- Maydanoz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kuru nane
Arası için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı su
Yufkadan Pratik Fındık Lahmacun Tarifi Yapılışı
Kıymayı karıştırma kabına alın. Üzerine incecik doğradığınız veya robottan geçirdiğiniz sebzeleri alın. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. 1 adet yufkayı düz zemine yayın. Yufkanın üzerine tereyağ ve su karışımından gezdirip diğer yufkayı da üzerine kapatın. Yuvarlak bir aparatla yufkadan daireler kesin. Hazırlamış olduğunuz iç malzemeden kaşıkla kesmiş olduğunuz yufkaların üzerine yerleştirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
COMMENTS