Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 30dk ...
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 30dk
Zeytinyağlı Tavuk Etli Nefis Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kemiksiz tavuk göğüseti
- 2 kase dondurucudan barbunya kullandım sayfamda tarifi mevcut bir göz atabilirsiniz siz isterseniz dondurucudan kuru taze isteğinize bağlı kullanılabilir
- 2 adet biber 1 kapya 1 sivribiber
- 1 büyük kuru soğan
- 1 adet yeşil sarımsak yeşil dallarıyla birlikte
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 3 adet domates veya yazın hazırladığımız kavanoz domatesten 2 su bardağı
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yeteri kadar tuz salçanin tuzunu düşünerek kontrollü ekleyin
- 1 tepeleme çay kaşığı kimyon
- 4 su bardağı kaynamış su
Zeytinyağlı Tavuk Etli Nefis Barbunya Tarifi Yapılışı
Merhaba Arkadaşlar:Sizlerle çook Lezzetli yedikçe yedirtecek harika bir tavuk etli zeytinyağlı barbunya tarifi paylaşacağım mükemmel bir lezzet denemeyen pişman olur .Buyurun yapımına başlayalım Öncelikle tavuk göğsünü küçük küçük doğrayalım, uygun bir tencereye alalım, iyice kavuralım,sotelensin. Ardından Soğanı biberleri sarımsağı yemeklik doğrayalım tavuk etinin üzerine ilave edelim üzerine zeytinyağını ,pulbiber ve kimyonu ilave edip birkaç dakika kavuralım sebzeler yumuşasın. Ardından barbunyamızı ilave edip iyice karıştıralım.Ocağımızı kısık ateşte bırakıp tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirelim.Şimdi domates püresini ve suyunu ilave edip tuzunu ayarlayıp kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakalım 20 dakika kadar sonra kontrol edelim pişmişse ocağı kapatıp barbunyamızı biraz dinlendirelim.Ardından afiyetle sağlıkla tüketelim. .Deneyecek arkadaşlara Afiyet sağlık olsun Sevgiyle kalın hayırlı mutlu huzurlu hafta sonları dilerim sevgiyle kalın ✋✋✋
COMMENTS