Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Lokum Tadında Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler 2, 5 su bardağı süt Yarım su bardağı un Ya...
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 20dk
Lokum Tadında Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 2, 5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 50 gram tereyağ
Çikolatalı sosu için;
- 100 gram bitter çikolata
- 1 çay bardağı krema
- 1 yemek kaşığı kakao
Tabanı için;
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- Bardak ölçüsü 200 ml
Lokum Tadında Sultan Sarması Tarifi Yapılışı
Tadı harika Görüntüsü şahane✨ ✨Alışılmışların dışında bir sarma ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Sultanlara layık Lokum gibi tadı olan ve çok hafif lezzette bıktırmadan yiyeceğiniz pratik bir lezzet.Mutlaka deneyin deyip tarife geçiyorum
Bu malzeme ölçüleri dikdörtgen kelepçeli kek kalıbı içindir. Daha fazla yapmak isteyenler fırın tepsisinde malzemeyi 2 katına çıkararak yapabilir.
Öncelikle kalıbımızı margarinle güzelce yağlayıp üzerine pudra şekerini serpip yayalım. Daha sonra
Süt un ve şekeri küçük bir tencereye alıp tel çırpıcı ile iyice çırpalım. Pürüzsüzleştikten sonra ocağı yakıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynayıp koyulaştığında içine tereyağ ve vanilyayı katıp ocağı kapatalım ve karıştırmaya devam edelim. Daha sonra el blenderi ile 2 dakika çırpıp kalıbımıza dökelim ve spatula ile eşit şekilde yayalım.O bir köşede soğurken bizde küçük bir tavada kremamızı ısıtalım iyice ısındığında( kaynamayacak) ocaktan alıp çikolatayı ve kakaoyu ekleyip karıştırarak eritelim ve prüzsüz kıvam olduğunda soğutmadan tepsideki muhallebinin üzerine gezdirerek döküp spatula ile düzeltelim. Birazcık hindistan cevizi serpip buz dolabına kaldıralım. Tam 1, 5 saat sonra( süreye uyun) çıkarıp dilimleyelim ve elimizle kıvırıp hindistan cevizi serpili tabağımıza çıkaralım.Dileyen ruloları küçük şekilde dilimleyerekte servis edebilir yada içerisine muz koyup sarabilir tercih size kalmış.Afiyet olsun.
COMMENTS